Психологічна допомога для підлітків

В умовах війни підлітки є однією з найвразливіших категорій. У Міністерстві охорони здоров’я опублікували сервіси та гарячі лінії, де підліток може отримати безкоштовну психологічну допомогу. Вони діють у межах проєкту «Ти як?» за ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

Гарячі лінії:

• Лінія Національної психологічної асоціації: 0 800 100 102 (працює щодня з 10:00 до 20:00).

• Національна гаряча лінія для дітей та молоді від Ла Страда: 0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного).

• Лінія від благодійного фонду «Голоси дітей»: 0 800 210 106 (працює з 09:00 до 20:00). Також є можливість записатися на очні консультації. Деталі за посиланням.

• Міжнародна гуманітарна організація «Людина в біді»: 0 800 210 160 (анонімно та цілодобово).

Сервіси

• ПОРУЧ – тут є можливість записатися до онлайн-групи підтримки для підлітків. Консультації проводять двічі на тиждень на платформі Zoom.

• «Не дрібниці» – це телеграм-бот, який допоможе підліткам розібратися у власному емоційному стані, підтримати своє ментальне здоров’я й отримати фахові консультації від психологів.

• Teenergizer – це молодіжний рух, який пропонує безоплатну та конфіденційну психологічну підтримку для підлітків. На сайті можна записатися на безоплатну консультацію.

Контакти та “гарячі лінії” з різних питань

Служби у справах дітей – https://www.msp.gov.ua/content/kontakti1.html

Платформа цифрової освіти ДІЯ, де можна знайти освітній серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті» про те, як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, кібербулінгу, суїцидальних інтернет-спілок, сексуального насильства  https://osvita.diia.gov.ua/courses/serial-dlya-batkiv-onlayn-bezpeka-ditey

При будь-яких проявах насильства, експлуатації, вербування або маніпуляцій у цифровому просторі, варто одразу звертатися до Національної поліції України та надіслати повідомлення про правопорушення до Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Контакти Державного навчального закладу “Вище професійне училище №11 м. Хмельницького”

e-mail: vpu11khm@ukr.net

Директор училища – Селізар Василь Михайлович – email: vasilselizar157@gmail.com

Заступники директора: з виховної роботи Пенделюк Наталія Петрівна – email: pendelukn@ukr.net; ; з навчально-виробничої роботи Голя Наталія Григорівна – email: natali_golia@ukr.net; з навчальної роботи Дмитрук Оксана Анатоліївна; практичний психолог Антонюк Катерина Броніславівна – email: katerynaantonuyk@gmail.com